Bouwkundige meeloop keuring

Een bouwkundige keuring is erg belangrijk tijdens het aankoopproces. Tijdens deze meeloop-keuring zal het blijken of uw droomwoning echt zo mooi is als het lijkt. Maar wanneer voer je deze keuring uit? En wat is een bouwkundige meeloopkeuring?

Wat is een bouwkundige meeloop-keuring
Dit is een normale bouwkundige keuring zonder bouwkundig rapport. Het is immers een visuele bouwkundige inspectie van de woning gericht op de staat van onderhoud en de bouwkundige kwaliteit van de woning. Bij aankoop van een woning is een meeloop-keuring een perfect middel wanneer u bijvoorbeeld een (tweede) bezichtiging gaat doen, voorafgaand aan een eventueel bod op de woning.

Voordelen

  • Inzicht in de feitelijke kwaliteit van de woning
  • Zichtbare gebreken en tekortkomingen worden mondeling besproken en toegelicht 
  • Eventeule herstelkosten en vervolgstappen zullen besproken worden
  • Mondelinge samenvatting bevindingen

 

Hoe werkt een meeloop-keuring?
Om te beginnen is een meeloop-keuring exact zoals een normale bouwkundige keuring. Immers alle onderdelen welke tijdens een normale bouwkundige keuring worden beoordeelt worden ook tijdens een meeloop-keuring beoordeelt. Het enige verschil is, u ontvangt geen schriftelijke rapportage. Tijdens de bouwkundige meeloop-keuring verteld onze bouwadviseur- inspecteur u direct al zijn bevindingen.  Wat de tekortkomingen zijn. Hoe de tekortkomingen moeten worden opgelost, en wat de vermoedelijke herstelkosten zijn. Kortom een meeloop-keuring zal u veel inzicht geven en is zeker een toegevoegde waarde voor uw uiteindelijke aankoop beslissing.

 

Vraag offerte aan

Een complete woning op uw eigen kavel bouwen?